Da ponyerne kom til Den lillebitte Farm

Ribs og Obelix på fold i deres nye hjem for aller- første gang.

Først som passager..

Og så som kusk..

Det har fra starten været planen, at der skulle være ponyer på farmen.


Den ene grund er, at undertegnede så kan leve en gammel drøm ud om at kunne have sine egne kilder til hesteterapi og en anden er, at muligheden for at dele min  kærlighed til bløde muler og hestehår med andre mennesker, især små af slagsen.

Af samme grund har jeg været kritisk med hensyn til, hvilke ponyerne der skulle græsse i den nyanlagte fold;hestebid og vilde trækponyer er sjældent vejen frem, hvis man vil overføre sin hestekærlighed til små fødselsdagsgæster.


Skæbnen ville det, at en rideskole med shetlandsponyer skulle af med en af sine stjerner, Obelix på 18 år, og jeg, heldige kartoffel, fik tilbuddet om at købe ham.


Udover at være en rolig og børnevenlig ridehest, brillerer Obelix med at være en habil kørepony. Han har kørt og opvist i både 1 og flerspand, har kørt konfirmations- og bryllupskørsel og været med til at køre flere yngre modeller til.

Da jeg forlængst er vokset fra shetlandsponyer som rideheste, var det oplagt at gribe chancen og lære at køre ponyvogn.

Især fordi Obelix´nu forhenværende ejer, Paul Andersen, tilbød at undervise mig i den ædle kunst.

Faktisk nægtede han at "udlevere" Obelix før han var sikker på, at jeg havde styr på både Obelix og kørslen, for at undgå at vi (ponyen og jeg) blev uvenner og eventyret endte skidt:-)


Nogle vintermåneder gik med ture på bane, i skov, ved strand og på vej og kyndig vejledning i både almen ponykundskab og -kørsel, samt sideløbende bygning af stald og anlægningen af fold og så skete det tadaaaa..


I weekenden kunne vi sige velkommen til Den lillebitte Farms nyeste beboere og største dyr, indtil videres.

For at Obelix ikke skal føle sig ensom, har vi fået lov til at låne den yndige Ribs på bare 2 år. Foreløbig indtil november måned.

Og servicen stopper ikke her.

Paul leverede ponyerne, indstillede den nyligt indkøbte vogn og gav en sidste køretime på farmens egen jord.

Så bliver det simpelthen ikke bedre.


Ps.

Vi er allerede så forelskede i Ribs, at det er meget usandsynligt, at hun kommer til at rejse herfra.