Dyrene i bogen.
Da dyrene stak af er delvist baseret på virkelige hændelser og dyr, hvilket gør det muligt at vise nogle af sidstnævnte frem i dette helt særlige fotoalbum. Så her er den: dyrenes egen Hall of fame.De tre firbenede vogtere


Chicha, bogens fortæller, må nødvendigvis være den første i rækken. Hun er en fast følgesvend, når vi er udenfor og optræder derfor på alle mulige og umulige billeder. F.eks. sidder hun pænt på sidelinien m sin freesbee på Hr. og Fru Farmers bryllupsfoto og ville formentlig have følt sig lidt udenfor, hvis vielsen ikke var foregået på Den Lillebitte Farm.


I bogen får Chicha hjælp af sine to kattehvalpe, Logan og Kalinkaj. De tre er det tætteste historien kommer på helte.
       
                Logan                                             Chicha                                                      Kalinkaj


Fjerkræene, både de gode og de intrigante
Udover skaden (som der desværre ikke er billeder af) ser vi på "skurkesiden" en ganske særlig smuk andrik, inspireret efter en meget smuk, men faktisk ikke særlig skurkagtig andrik.


Og nu vi er ved fjerkræene. Blandt de flygtende dyr er en håndfuld hanekyllinger af blandet herkomst. Deres mor var en fin lille silkehøne.

Nu har silkehønsene fået deres egen hønsegård, så vi ikke risikerer lignende optøjer i forhaven. At dømme efter nedenstående billede kan det dog godt virke som om silkekyllingerne planlægger et eller andet fordækt.

                                          

    
Firbenede udbryddere uden horn


De første dyr, der stikker af i bogen, er ponyerne Ribs og Obelix.

Ribs har siden bogen blev skrevet formået at videreudvikle sine flugt-kompetencer ved at kunne springe mellem to tråde i el-hegnet uden at få stød. Obelix´ fleksibilitet og kropstype gør det heldigvis umuligt for ham og vi ved nu, at Ribs står på den forkerte side af hegnet, når den gamle vallak står og kalder på hende. Det er godt med den slags alarm-anlæg.Kartoffelformede udbryddere uden horn


I bogen starter den lille bitte farmerfamilie med et aldrende hanmarsvin, Plet og ender med at have en stor flok fritlevende hanmarsvin og en endnu større flok indespærrede hunner.

Nedenstående billeder viser fra venstre:

Plet med sine førstefødte,  de "vilde" hanner og til sidst flokken af hunner og unger, som den var da bogen blev skrevet. Kaffe viste sig at være en hun, da `han`pludselig havde født 2 unger.
Firbenede udbryddere med horn


Der er en grund til at gede-og fåre el-hegn er dem med mest stød i. Geder er kendt for at prøve deres hegn af jævnligt og stikke af for et godt ord, så det er ikke urealistisk at gederne i bogen søger ud i verden.

På den virkelige Lille Bitte Farm kommer gederne sjældent længere, end de gør i bogen og selvom deres horn vokser, bruger de dem stadig sjældent overfor andre end hinanden. Begge dele er vi alle er meget taknemmelige for.

Ikke mindst fordi der er kommet flere geder til, både små og ham med de største horn: Miquel.

 Fra venstre: 

Miquel/Mikkel, Onkel Bob, Blomst, Bella, Bellis og Bambi. De dyr, der blev (hvor de skulle)

Til venstre den ikke skurkagtige inspirationskilde og til højre "the one and only" Macintosh. Herunder stemningsbilleder fra en særligt ællinge-rig tid.


Såvel i bogen, som i virkeligheden, er det græske landskildpadder, der huserer på Den Lille Bitte Farm. De kan efter sigende blive over 100 år gamle og da den ældste skildpadde på farmen er under 25 år , kan man hurtigt regne ud, at der er en mulighed for at de overlever os alle. 

Når de oven i købet aldrig er stukket af og i det hele taget er meget nemme at omgås, synes jeg at de fortjener et stort bifald og en helt særlig plads her.

Skildpadderne får derfor lov til at have det allerstørste billede og den fornemme plads, som den uforglemmelige rosin i pølseenden.


Og således er vi nået til vejs ende af dette lille bonus-tillæg til Da dyrene stak af.

Jeg håber, I får nogle underholdende øjeblikke i selskab med alle dyrene. Både dem i bogen, dem på den virkelige lille bitte farm og dem, der er rundt omkring Jer.


Mange kæmpestore hilsener


Fra Fru Farmer alias Sandy Bunnag