Noget om kønsbestemmelse eller mangel på samme...


For ca et år siden fandt et bryllup sted på Den lille bitte Farm :-) og i den lykkelige anledning fik vi en killing i gave fra vore børn: en lille yndig hunkilling, som fik navnet Kalinka. Det er selvfølgelig selvsamme kat, der pryder denne side.

Kort tid efter forelskede vi os i en hankilling, halvt norsk og halv almindelig huskat. Han hedder Logan og ligner katten fra Whiskasreklamen m sine smukke grå striber.

Det giver rigtig god mening, at have katte, når man bor et sted, som vi gør og begge katte viste hurtigt deres værd i forhold til muse- og mosegrisejagt.

De har også haft mere end et godt øje til marsvineungerne, men de er af samme grund sikret med trådnet både oppe og nede.

Kattene må nøjes med de uønskede gnavere og når markerne omkring os bliver høstet, vil der være nok til mere en to katte.

Da vi jo  som bekendt har en svaghed for dyrebørn og aldrig har haft killinger før, har det derfor været planen, at Kalinka og Logan skulle berige os med et kuld killinger.

Vi har ventet og ventet ..og bemærket, at Logan bestemt ikke var uinteresseret i Kalinka. Det blev forår , men den smukke sorte kat forblev slank.


Logan tog af og til bort i nogle dage. Det er ikke usædvanligt for hankatte og han kom hjem igen.

Men så forsvandt Kalinka. Der gik en dag, to dage og både Logan og vi begyndte at blive urolige.

Efter et par uge efterlyste vi den lille slanke, sorte kat, med den sortbrune pels og den hvide snip på brystet. 3 km væk meldte en familie, at hun havde hængt ud hos dem og deres killinger et par dage, var noget udmagret og ellers meget kælen. Vi kørte straks afsted.

Da hun hørte vore stemmer kom hun hen til os, lagde sig til rette på mit skød og spandt hele vejen hjem til farmen. Der var ingen tvivl. Det var Kalinka. Eller rettere..det var Katten, der tidligere gik under navnet Kalinka. For der var sket noget.


Måske var hun løbet væk for at få foretaget en operation, måske var farmernes syn blevet bedre efter uopdaget at have været virkelig dårligt eller måske havde katten, der tidligere hed Kalinka i løbet af de to uger udviklet sine kønsdele i en grad, der gjorde det umuligt ikke at opdage, at hun faktisk slet ikke kan få killinger. Fordi hun er en hankat. Ak og ve. Måske har Du læst om hunhunden Chicha, der var hanhund som hvalp. Mine evner udi kønsbestemmelse af pattedyr er ikke imponerende. Det samme kan man selvfølgelig sige om hende, der solgte Kalinka til vore børn.


Vi overvejer stadig et andet navn. Katten, der tidligere hed Kalinka, er ligeglad og Logan, der er glad for at have sin ven hjemme igen har vel hele tiden vidst det. Det med kønnet.

Så det med killingerne må vente og da vore kyllinger næsten alle har vist sig også at være af hankøn og Chicha, der ellers helt sikkert er en hunhund, heller ikke gider det med at få unger, trækker vi lige vejret helt ned i maven og glæder os over at der endelig er kommet kyllinger og at gederne (der har attest på deres køn andetsteds fra) virker ret gravide.


Så der er stadig dejligt her ude på landet :-)