Dyrene bag Den Lille Bitte Farms garn


Vidste Du, at hovedparten af ulden fra danske får bliver brændt eller smidt ud?

Hvis Du er bidt af en gal strikker eller hækler, har Du sikkert for længst opdaget, at det meste af det garn, der bliver solgt kommer fra det store udland.

Parakdoksalt og sørgeligt, synes jeg.

Vi har pt hverken får eller alpakaer, men kun en slags uld-producent: Angorakaninen. Til gengæld kender vi nogen der har. Og som, lige som os, går op i at dyrene har det godt.

Al uld, der bliver solgt hos os er håndspundet, ufarvet og fremstår unikt, som de dyr der har leveret ulden og det menneske, der har spundet det:-)

På banderolen vil der, udover det oplysninger, man normalt finder på garnbanderoler, også være en QR kode, der leder en ind på hjemmeside med yderligere oplysninger om dyrenes hjem, hvad enten der er tale om Den Lille Bitte Farm, Nordgården i Skibby, Sjællandske fåreavlere eller andetsteds.



Bailey bor på Den Lille Bitte Farm med sine to løvehoved-venner Sonja og Benny. Han er ca 3 år og formår at holde sin lækre bailey-farvede uld forholdsvis ren hele tiden, samtidig med at han graver huler og leger med sine venner.

Angorakaniner giver kun 50-100 g uld pr. klipning, så selvom de bliver klippet hver 3. måned tager det lidt tid, før man har til en hel sweater. 

Ally, Rose og Zuma bor på Nordgården - ferie på landet, Skibby, hvor de er en del af en herlig Bondegårdsferie-oplevelse. Deres ejer, Sarah, har været så venlig at lade mig spinde noget af deres uld, så Den lille Bitte Farm kan være leveringsdygtig i flere farver. 

I  Tuse nær Holbæk huserer disse smukke dyr og bringer glæde hos børn og voksne. Vi har fået lov til at overtage deres uld, når de bliver forårsklippet. Jeg får lyst til chokolade, karamel og vanille-is, når jeg sidder og spinder den.